Nyt materiale til naturgeografi: Sådan dræber du en sky

Kunstig regn over ørkenlandet kan gøre verden grønnere. Men har man ret til at manipulere naturen, bare fordi man kan? Arbejd med de etiske dilemmaer i klimakampen.

Se materiale

The Lost Leonardo

Nyt materiale om forholdet mellem kunst, prestige, magt og penge. 'The Lost Leonardo' er en fascinerende dokumentarfilm, der er oplagt til billedkunstundervisningen og tværfagligt fx med samfundsfag.

Se materiale

Nyt materiale til psykologi: 'En tavs historie'

Arbejd med dokumentarfilmen 'En tavs historie', der handler om tavsheden om et overgreb og konfrontationen med en jævnaldrende krænker fra barndommen. Materialet er velegnet til psykologi både C- og B-niveau.

Se materiale

Dokumentarfilm: Nyt kapitel i Filmleksikon

Filmcentralens Filmleksikon er udvidet med et nyt kapitel om dokumentarfilm. Læs fx om den observerende eller den poetiske fortælleform og forholdet mellem fakta og fiktion.

Om dokumentarfilm i Filmleksikon

Viften

Nyt materiale til det satiriske drama 'Viften' om Danmarks fortid som slavenation. Sæt fx fokus på historiebrug og -formidling og sociale og kulturelle forskelle gennem historien.

Se materiale

Film og fake news

Kan man ændre historien med deepfakes? Nyt undervisningsmateriale om film, manipulation og månelandingen: 'In Event of Moon Disaster'.

Se materiale

Et hus af splinter

Se Simon Lereng Wilmonts nye, oscarnominerede dokumentarfilm om skæbnen for børnehjemsbørn i skyggen af krigen i Ukraine.

Se film

Den store stilhed

Nyt materiale til den danske spillefilm 'Den store stilhed'. Sæt fokus på emner som fortrængning og tilgivelse eller temaerne tro, skam og livskrise. Egner sig fx til dansk, mediefag og religion.

Se materiale

Kærlighed på film

Se undervisningsmateriale til ungdomsserien 'Sex'. Materialet er udarbejdet af Sex og Samfund med fokus på kærlighed og kærlighedens sprog på film.

Se materiale

Flugt

Se den prisbelønnede danske film og find særfaglige og tværfaglige opgaver her. Fokus på bl.a. krig og flygtninge, den animerede dokumentar og værkanalyse.

Se materiale

Greta

Se den personlige dokumentarfilm om verdens mest omtale klimaaktivist, der mobiliserer millioner af unge i klimaets navn. Samtidig slås hun mod magtfulde politikere, der gør grin og miskrediterer hendes kamp for kloden.

Se materiale

Kvinder foran og bagved kameraet

It's a man's world… ikke mindst i filmens verden. Nyt materiale stiller skarpt på kvinders rolle, både foran og bag ved kameraet. Find tematekster og opgaver, der lægger op til filmisk næranalyse og diskussion.

Læs mere