Uden min far – Børneversion

2018, 33 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Olivers far er soldat og skal udsendes til Syd Sudan i et halvt år. Han kender ikke landet, ved ikke hvordan der ser ud, og hvad deres far egentlig skal lave. Men han ved, der er krig, og det sætter mange svære tanker og følelser i gang. 
Olivers værste mareridt er realiteten for andre børn, som har oplevet fædre, der er kommet mere eller mindre mærkede hjem fra krig. Fædre, der har PTSD, fædre, der har set ting, de ikke kan glemme, fædre, der har mistet en kammerat. 
Med blikket i øjenhøjde oplever vi, hvordan en fars udsendelse føles for en dreng på 14-15 år. En dreng, der som mange andre drenge elsker skydespil og krigslege. Men som hader tanken om krig i virkeligheden. Jo længere tid faren er væk, jo mere trækker Oliver sig ind i sin egen verden.

Credits

Alternative Title
Uden min far
Instruktør
Vibeke Bryld
Medvirkende
Oliver Nielsen
Maria Nielsen
Lene Nielsen
Allan Nielsen
Produktion
Made by Us
Censur
Tilladt for alle
Fotograf
Lis Dyre
Klipper
Sofie Steenberger

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Uden min far

  Uden min far

  Olivers far er soldat og skal udsendes til Syd Sudan i et halvt år. Han kender ikke landet, ved ikke hvordan der ser ud, og hvad deres far egentlig skal lave. Men han ved, der er krig, og det...

  Instruktør: Vibeke Bryld

  2018, 40 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen Godnathistorier fra ondskabens akse

  Godnathistorier fra ondskabens akse

  I 2002 brugte Bush for første gang begrebet 'ondskabens akse' i en tale til at definere en række lande, der mentes at være hjemsted for terror. Landene var Irak, Iran og Nordkorea. Bush er væk,...

  Instruktør: Vibeke Bryld

  2011, 28 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle