The Act of Killing

- en gymnasiefaglig filmvejledning

Joshua Oppenheimers multi-prisbelønnede dokumentarfilm 'The Act of Killing' skildrer et folkemord i Indonesien, hvor militærstyret i 1960’erne udryddede et sted mellem 500.000 og 2,5 millioner mennesker.

Filmskaberne udfordrer militærstyrets nu aldrende bødler til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om dem selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte.

Undervisningswebsite

Filmens danske producent, Final Cut for Real, har – med støtte fra Danida – udarbejdet et omfattende gymnasiefagligt materiale til dokumentarfilmen.

Materialet henvender sig til elever og lærere på de gymnasiale uddannelser i fagene mediefag, dansk, historie, filosofi og psykologi. Det består af introducerende tekster til forholdet mellem filmen og det pågældende fag, elevopgaver, artikler, klip fra filmen, lærervejledninger og meget mere.

Forfatterne til materialet er Morten Skourup, Mikkel Randløv, Mimi Olsen, Jette Hannibal og Jakob Kowalski.

Materialet kan hentes her: http://theactofkilling.dk/undervisning/