Reformisten – den kvindelige imam

- et undervisningsmateriale

'Reformisten – den kvindelige imam', instruktion: Marie Skovgaard, Danmark 2019.

Sammen med en række ligesindede muslimske aktivister vil Sherin Khankan åbne en af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer. Moskeens medlemmer er forenede om én vigtig mission: De kæmper for en genlæsning af Koranen, som bygger på tolerance, ligestilling og islamisk feminisme. Denne tilgang bringer dem på kant med den typiske patriarkalske tolkning og udbredte islamofobi.

Moskeen kæmper for kvinders ret til at kunne lade sig skille og gifte sig på tværs af religioner. Men kvinderne i moskeen er splittede. Skal de kæmpe i det skjulte eller stå frem – skal de tage små forsigtige skridt mod målet eller stille sig op på barrikaderne? Khankan ønsker at sætte tempoet op. Men da hun begynder at tale offentligt om interreligiøse vielser mellem muslimske kvinder og ikke-muslimske mænd, begynder en splittelse i organisationen, som truer moskeens fremtid.

Dokumentarfilmen kan ses her på Filmcentralen: 'Reformisten – den kvindelige imam'
Filmens trailer kan ses her: 'Reformisten – den kvindelige imam'

Om undervisningsmaterialet:

Formålet med undervisningsmaterialet er at sætte fokus på modernistisk islam i en dansk kontekst. Undervisningsmaterialet er bygget op omkring fem temaer, der giver indblik i forskellige aspekter af islam.

Find undervisningsmaterialet her: Den kvindelige danske imam