Didaktiske overvejelser
De tre opgaver efter filmen rummer forskellige vinkler på emnet. De første er ment som opgaver i historietimerne. Den sidste kan med fordel udarbejdes som en større hjemmeopgave.

Særfagligt
’Theatre of Violence’ er velegnet i historie i forbindelse med forløb om holocaust og folkedrab. Her kan elever arbejde med det øgede internationale fokus på krigsforbrydelser: Hvordan bliver det håndteret ved Den Internationale Straffedomstol i Haag og i hvor høj grad bliver et vestligt værdisæt anvendt over for det globale syd. ‘Theatre of Violence’ kan også indgå i større forløb om imperialisme og afkolonisering.
Dokumentarfilmen kan indgå på alle niveauer i gymnasiet. Men i lyset af det barske emne kan den med fordel vente til 2. eller 3.g.

Relevante faglige mål:
- Demonstrere indsigt i grundlæggende styreformer og politiske ideologier samt forholde sig reflekterende til demokratisering og menneskerettigheder i nationalt og globalt perspektiv.
- Analysere konflikters opståen og håndteringen af disse samt udviklingen i internationalt samarbejde.
- Demonstrere viden om fagets identitet og metoder.
- Anvende historisk-kritiske tilgange til at indsamle, bearbejde og remediere forskelligartet historisk materiale og forholde sig kritisk og reflekterende til historiebrug.
- Formulere og formidle historiefaglige problemstillinger mundtligt og skriftligt og relatere disse til elevernes egen tid.
Relevant kernestof:
- Væsentlige nationale, regionale og globale konflikter og samarbejdsrelationer.
- Udviklingen af demokrati, menneskerettigheder og ligestilling i nationalt og globalt perspektiv.
- Holocaust og andre folkedrab.
Tværfagligt
’Theatre of Violence’ er oplagt til fagligt samspil med samfundsfag, fx i forbindelse med styreformer, demokrati og menneskerettigheder. Filmen er desuden egnet til at inddrage i forbindelse med international politik, og Vestens forhold til det globale syd.
