Westwind

Westwind

– et undervisningsmateriale til tyskundervisningen

Gymnasiefag: 

  • Tysk

Materialetyper: 

  • Materialer til spillefilm

Emneord: 

Bemærk: Dette undervisningsmateriale er til en film, som Det Danske Filminstitut ikke har distributionsrettigheder til. Filmen kan derfor ikke ses på Filmcentralen.

Undervisningsmateriale 

Westwind. Instruktion: Robert Thalheim, Tyskland 2011

Spillefilmen bygger på virkelige begivenheder i DDR-tiden. I sommeren 1988 får tvillingerne Isabel og Doreen lov til at tage på sommerlejr ved Balatonsøen i Ungarn for at arbejde på deres idrætskarriere. De er på vej til at skifte fra en roklub i provinsen til den velrenommerede hovedstadsklub i Østberlin. Deres forventninger er høje, da de tager af sted til Ungarn.

Men da de møder to vesttyske drenge fra Hamborg, bliver alting anderledes, end de havde regnet med. Isabel mister hurtigt interessen i drengene og vil helst arbejde videre med at nå sine mål. Mellem Doreen og Arne opstår der ægte kærlighed på trods af forhindringerne, og deres forhold bliver sat på en prøve. Tvillingerne er nødt til at træffe en skæbnesvanger beslutning, der vil adskille dem for altid. 'Westwind' er en spændende film, der suger eleverne ind i DDR’s historie, og som med kærlighedshistorien samtidig berører et emne, unge er optaget af.

Se trailer: Westwind 

Find undervisningsmaterialerne her:

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle