Wildes Herz

- et undervisningsmateriale til tyskundervisningen

Undervisningsmateriale

'Wildes Herz', instruktion: Charly Hübner, Tyskland 2017

Det tyske rockband Feine Sahne Fischfilet har stærke politiske holdninger, og de er ikke bange for at lufte dem. De tager kraftigt afstand fra racisme, sexisme og homofobi, og det skaffer dem ikke kun venner, men også fjender.

Filmen tager udgangspunkt i bandets karismatiske frontfigur, Jan Gorkow, og hans opvækst i den lille landsby Jarmen ved Østersøen. Området var og er stadig præget af højreekstremisme og en stærk hooligan-bevægelse, og Jan Gorkow blev tidligt politisk bevidst som venstreorienteret og kom i konflikt med forældre og myndigheder.

Efter bandets første album gik det op for dem, at der også var nynazister blandt deres publikum, og som en følge deraf vendte de sig åbenlyst imod højreekstremismen. Bandet blev i flere år overvåget af det tyske efterretningsvæsen, fordi de blev anset for at tilhøre anarkistiske kredse, der ville omstyrte den herskende orden. Filmen følger bandets unge medlemmer igennem tre år og dokumenterer deres opture og nedture og frem for alt den energiske musik, der flyder fra de seks unge mænd.

Materialet er udarbejdet af Goethe-Instituttet. Find undervisningsmaterialet her: 

Se også materialet om Kortfilm i tysk til yderligere inspiration.

Trailer

 

Materialetype: