Op med humøret

Fra 5 år, 24 min.
Se forsmag

Mange børn har kæledyr, som de giver omsorg og leger med. Derfor kan de leve sig ind i sorgen over at miste et kæledyr, som for mange børn er en særlig ven. I kan tale om de mange forskellige følelser, hovedpersonen kommer igennem og sætte ord på, at sorg ikke kun viser sig ved gråd men også ved vrede, apati og meget andet.

HANDLING

Emil leger med sin kanin, Jensen. Efter en dejlig dag siger Emil godnat til Jensen, men næste morgen er Jensen død. Mor gør alt for at trøste Emil. De bliver hjemme, holder begravelse, bager kage og ordner have. Men sorgen er stærk hos Emil, og han har svært ved at finde sit gode humør. I filmen mærker vi de følelser, Emil skal igennem for til sidst at finde en gnist af glæde og håb igen.

SNAK OM FILMEN

Se billeder og hjælpespørgsmål nedenfor. 

AKTIVITETER

Find forslag til aktiviteter, der giver gode redskaber til at håndtere savn og sorg. I kan fx lave aktiviteten ’Hvordan ser følelser ud’, og blive opmærksomme på, hvordan ansigtet og kroppen ser ud, når vi gennemlever alle mulige følelser. Eller lad børnene selv skaber små minde-genstande, der hjælper dem til at fortælle om nogen de savner og fastholde de gode minder. 

Se aktiviteter til temaet ’Børn og sorg’ nedenfor.

Temaforløb