En hilsen i himlen

Aktiviteten varer ca. 2 timer (dragebygning ca. 45 min, udsmykning ca. 45 min. og flyve med dragen ca. 30 min). Der skal også indlægges tid til, at den voksne gør materialerne til at bygge en drage klar på forhånd.

    • Byg en drage. Dragen kan enten forberedes af en voksen eller bygges sammen med 2-3 børn. Læs guide og se video under denne beskrivelse. 
    • Lad alle børnene tegne et øje på dragen og tal om, hvad dragen mon ser, når den kommer op i himlen.
    • Lav små tegninger på mellemlægspapir med hilsner til nogen eller noget, børnene savner, og sæt dem på dragens hale.
    • I kan også skabe en fortælling omkring dragen. Tal om, hvem den skal besøge, og hvad den håber at opleve på sin rejse? Måske vil den gerne afsted, fordi den har behov for frisk luft? Kender børnene nogen, dragen kan møde oppe i himlen?
    • Variation: Hvis nogen i børnegruppen for nyligt har mistet nogen, de holder meget af, kan I sende en ballon op i himlen med en personlig hilsen. Køb en lille patron med helium og fyld en enkelt ballon op. Tegn eller skriv en hilsen direkte på ballonen eller på en let seddel, der bindes fast. Saml børnegruppen, stil jer i en rundkreds med hinanden i hånden og send ballonen godt afsted. Måske vil I tænde et lys, høre et stykke musik eller synge en sang til mindestunden.
Læs mere

Tid

Deltagere

Alder

Temaforløb