Filmen giver anledning til at tale om skoleskyderier og fordybe sig i emner som terrorisme, magt og afmagt. På det filmfaglige område er det særlig relevant at analysere filmens brug af lyd og billedbeskæring.
Tyskland har været ramt af skoleskyderier flere gange – bl.a. i Erfurt (2002), Winnenden (2009) og Memmingen (2012). Eleverne kan undersøge forløb, årsag og baggrund for de tragiske hændelser. I et tværfaglig forløb med engelsk kan man perspektivere til USA vha. dokumentarfilmen ”Bowling for Columbine” (2002).
Magt/afmagt er et centralt tema i ”Amok”. I filmens begyndelse ser vi lærerens afmagt over for eleverne og deres afmagt over for bl.a. arbejdsløshed. Dernæst følger vi deres interne magtkampe og senere afmagt i forhold til den truende situation. Hvilke elever har mest magt på holdet? Hvordan ændrer (magt)forholdet sig mellem de tre elever pga. krisen? I forlængelse af dette kan temaet demokrati og magtanvendelse tages op, fx med fokus på terrorisme.
Lydsiden fortæller en stor del af handlingen og er meget stemningsskabende. Dels er der reallyd (skridt, skud, skrig og sirener) og dels ildevarslende filmmusik i filmens begyndelse og i scenerne på gangen, hvor truslen findes. Da Steffi står på toilettet, er det via reallyd, vi oplever, at noget er galt, og vi hører drabene uden at se dem.
Find eksempler i filmen, hvor lyden har stor betydning. Diskuter, hvilken historie der fortælles i afslutningen, hvor lyden bærer handlingen videre. I de alvorlige situationer er der desuden brugt mange indstillinger i nær og ultranær billedbeskæring for at understrege personernes følelser.