Dragen i himlen

Fra 5 år, 13 min.
Se forsmag

Filmen kan hjælpe med at sætte ord på, hvordan det er at miste en bedsteforældre. Samtidig viser filmen, hvordan man i de gode minder kan holde fast i hinanden. For de større børn kan man også tale om filmens æstetik – lydene, farverne og årstidernes skiften er fine udtryk for de følelser, drengen har.

HANDLING

En dreng besøger sin bedstefar. Bedstefaren giver ham en drage, og de hjælper hinanden med at få den til at flyve. Bedstefaren er meget gammel, og næste gang drengen kommer på besøg, flyver bedstefaren op i himlen – han er død. Drengen er rigtig ked af det. Næste forår kommer drengen tilbage til bedstefarens hus. Her finder han dragen og for en stund møder han sin bedstefar igen. Drengen bliver nu mere glad igen – han har de gode minder om sin bedstefar med sig.

SNAK OM FILMEN

Se billeder og hjælpespørgsmål nedenfor. 

AKTIVITETER

Find forslag til aktiviteter, der giver gode redskaber til at håndtere savn og sorg. Byg fx jeres egen drage, som I dekorerer med øjne og sender op i himlen med en hilsen til nogen, børnene savner. I kan også lade børnene selv skabe minde-genstande, der hjælper dem til at fortælle om nogen de savner og fastholde de gode minder.

Se aktiviteter til temaet ’Børn og sorg’ nedenfor.

Temaforløb