Ghettodrengen

2012, 55 min, DK/Dokumentarfilm

Fadi Kassem har viet sit liv til at være den gode rollemodel for de unge i indvandremiljøet i Aarhus. Fadi har selv været på kant med loven, og han forstår derfor de unges problemer. Nu arbejder han for, at de ikke begår de samme dumheder, som han gjorde. Det er en hård kamp med de unge på den ene side og de ofte opgivende myndigheder og arbejdsgivere på den anden. I "Ghettodrengen" følger vi Fadis arbejde med blandt andre 14-årige Bekir, som er blevet taget for røveri flere gange. Fadi har fundet et arbejde til ham, og samtidig kæmper han for at holde ham på skolebænken. Spørgsmålet er, om det er nok til at holde Bekir væk fra kriminalitet?

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

Filmen er oplagt at inddrage i undervisningsforløb om integration og identitet - herunder kriminalitet, fordomme samt forældrenes og samfundets rolle. Vi følger Fadi, som er socialarbejder i det hårde miljø i Gellerupparken i Århus. Filmen giver et indblik i myndighedernes arbejde for at få de unge og utilpassede drenge på ret kurs. Det gælder i høj grad Fadis ihærdige arbejde som kontaktperson for 14-årige Bekir, som er røget ud i problemer og udgør filmens omdrejningspunkt. Fadi er bindeleddet mellem de unge og de sociale myndigheder - herunder opholdsstederne, socialrådgivere, pædagoger, politiet, skolen og PPR (pædagogisk- psykologisk rådgivning) - som de unge af forskellige årsager har mistet tilliden til. Selv kæmper han med stresssymptomer, samfundets fordomme og at få opholdstilladelse i Danmark. Filmen kan i den sammenhæng give anledning til et videre arbejde med og en diskussion af den danske integrationspolitik, herunder udlændingedebatten, asylsystemet, ghettodannelser og lovgivningen på området. Filmen giver samtidig et billede af en marginaliseret gruppe - de unge, utilpassede indvandrerdrenge. Det vil her være relevant at se på, hvilken betydning kultur, rollemodeller, identitet og uddannelse har for integration.

Credits

Alternative Title
Ghettodrengen
Instruktør
Kasper Bisgaard
Medvirkende
Fadi Kassem
Produktion
Deluca Film A/S
Censur
Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Fotograf
Kasper Bisgaard
Klipper
Adam Ross

Stills

Deluca Film A/S 2012

Af samme instruktør

 • Se Filmen Koma

  Koma

  »Koma" er historien om den 16-årige Jonas, som bliver tvunget til at skulle vælge mellem sin gamle ven Mikkel, der har et overfald på samvittigheden, og sin nye kæreste Sofia, hvis bror er...

  Instruktør: Kasper Bisgaard

  2006, 25 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle