Huset overfor

2009, 23 min, DK/Kort fiktion, Børnefilm

I 'Huset overfor' udfordrer to drenge hinanden til at gå på opdagelse i det uhyggelige hus på den anden side af vejen, hvor der venter dem begge en række nærgående overraskelser.

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

"Huset overfor" er en velfortalt gyserfilm, som er oplagt til genre- og filmanalyse. Samtidig egner filmen sig også godt til et undervisningsforløb med fokus på etiske retningslinjer i forbindelse med børn og unges brug af sociale medier. Man følger to 12-årige drenge, Viktor og Alex, på en overnatningsweekend alene hjemme hos Viktor. Alex har taget nogle kompromitterende kyssebilleder af Viktor med sin mobiltelefon. Kyssebillederne er pressionsmidler, der oploadet på Arto kan blive en så alvorlig trussel, at Viktor tilsyneladende kan presses til at bryde ind i det uhyggelige hus overfor - hvor det angiveligt spøger. Filmen er bygget op omkring nogle tydelige filmtekniske virkemidler primært hentet fra gysergenren. Den vil derfor kunne indgå naturligt i filmanalytisk arbejde. Lydsiden bygger voldsomt op til et kæmpe gys - selvom der til sidst viser sig at være en naturlig forklaring på det hele. Filmen lægger således også fint op til at arbejde med, hvad vi har af forventninger til forskellige filmgenrer, hér gysergenren.

Credits

Alternative Title
Huset overfor
Instruktør
Ask Hasselbalch
Fotograf
Niels Reedtz Johansen
Klipper
Niels Ostenfeld
Manuskript
Torbjørn Rafn
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Fourhands Film
Super16

Stills

Fourhands Film 2009

Af samme instruktør

 • Se Filmen Alliancen

  Alliancen

  Mille, en utilpasset teenager, skal babysitte i en stor villa for en aften. Efter forældrene har forladt huset, dukker en kvinde med en skjult agenda op. Mille og kvinden danner en alliance mod...

  Instruktør: Ask Hasselbalch

  2008, 26 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle