Megaheavy

2009, 19 min, DK/Kort fiktion

Jolly er en indadvendt pige på 14 år, som er forelsket i sin klassekammerat Kenneth. Men hendes verden vendes op og ned da naboens søn kommer til byen for at begrave sin far.

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

Tematisk tager filmen fat om overgangen fra barn til voksen, herunder teenageliv, den seksuelle debut og første kærlighed. 14-årige Jolly er ved at blive voksen og selvstændig, og det kommer bag på moren, som har svært ved at følge med i datterens liv. Jolly er forelsket i den jævnaldrende dreng Kenneth. Men det er først, da hun har haft sin seksuelle debut med naboens hjemvendte og voksne søn, at hun tager mod til sig og erklærer sin kærlighed til klassekammeraten.

Filmen har Bornholm som geografisk ramme for fortællingen, og den tegner dermed et billede af at være ung i provinsen med de fordele og ulemper, det medfører.

Herudover kan filmen give anledning til at arbejde med en karakteristik og analyse af forholdet mellem mor og datter, herunder hvilke roller de hver især påtager sig over for naboen søn.

Filmen benytter sig desuden af flere forskellige auditive og visuelle virkemidler: Billedet er uskarpt, når Jolly gør sig til over for naboen uden briller på; der er flere scener med slowmotion; og der er i den grad fokus på lyd og musik gennem filmen - ikke mindst heavymusik. Det vil således være oplagt at diskutere, hvordan de forskellige virkemidler påvirker vores oplevelse af filmen, herunder samspillet mellem form og indhold.

Stills

Af samme instruktør

 • Se Filmen Rejsecirkus

  Rejsecirkus

  Denne visuelt stærke film fortæller historien om, hvordan det helt meningsløse rejseri mellem Europa-Parlamentets to hovedsæder i Bruxelles og Strasbourg skaber en helt unødvendig CO2-forurening...

  Instruktør: Fenar Ahmad

  2009, 4 min, DK/Dokumentarfilm

 • Se Filmen Den perfekte muslim

  Den perfekte muslim

  På videnskabelig vis forsøger Nikolai Lang fra Dansk Center for Integrationsanalyse (DCIA) at trænge om bag medierne og politikernes spin og en gang for alle at løse integrationsproblematikken....

  Instruktør: Fenar Ahmad

  2009, 58 min, DK/Dokumentarfilm

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle