Filmen er meget velegnet til undervisningsforløb i overbygningen om fordomme, racisme og kulturforskelle og kan med fordel indgå i et tværfagligt samarbejde mellem bl.a. tysk, samfundsfag og historie. Filmen er ligeledes velegnet til filmanalyse i dansk.
Fordommene får frit spil, da en ung, afrikansk udseende mand sætter sig ved siden af en ældre kvinde i en berlinsk sporvogn. Det fyger med racistiske ytringer, der trækker uhyggelige spor tilbage i tiden til et 'rent' Tyskland, hvor der var styr på tingene. Set med historiske briller placerer filmen sig i en kontekst mellem fortidens Nazityskland, et genforenet Tyskland og et fremtidigt multikulturelt samfund.
Filmen opridser ligeledes de kulturforskelle, som præger det moderne samfund i almindelighed og Berlin som multikulturel storby i særdeleshed. Det gælder ikke blot forskelle mellem etniske grupper, men i lige så høj grad mellem generationerne. Hvem har man mest til fælles med, og hvad vil det sige at være tysk? Set ud fra et samfundsfagligt perspektiv vil det være væsentligt at arbejde med filmen i forhold til begreber som immigration, integration og assimilation, men også begreber som racisme og ytringsfrihed vil være relevante at inddrage i det faglige arbejde med filmen.
Det vil desuden være interessant at fokusere på de øvrige passagerer i sporvognen. Hvordan reagerer de hver især på optrinnet?
Endelig vil filmens form og udtryk være oplagt at analysere med henblik på budskab og idé.