Weekendfar

2013, 26 min, DK/Kort fiktion, Børnefilm, Danske tekster

Et komediedrama om den superintelligente dreng Sune der, mod sin vilje, tager med sin fandenivoldske weekendfar Torben på en overlevelsestur i de svenske skove. Far og søn ender med at komme helt væk fra hinanden på en tur, der ellers skulle have bragt dem sammen.Det hjælper ikke på situationen at Sune har taget sin bedste ven Hans med og da slet ikke at de oveni købet støder ind i Sveriges mest eftersøgte bankrøver Hasse Hallstrøm, der har gemt sig langt ude i skoven. For Sune, Torben og Hans bliver det både en kamp for at finde hinanden igen og for at overleve...

Egnet Til

Undervisningstrin: 

  • Mellemtrin

Fag: 

  • Dansk
  • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

En analyse af ”Weekendfar” kan med fordel tage udgangspunkt i personkarakteristikker med henblik på at afdække far/søn-forholdet samt filmens brug af arketyper og eventyrtræk. Sune og farens forhold er i begyndelsen anstrengt, og faderen forsøger lettere overgearet at redde forholdet til sønnen ved at tage på drengerøvs-overlevelsestur. Sune fremstilles med briller og sære opfindelser som den superintelligente nørd, der sagtens kan gennemskue farens krampagtige forsøg på at kompensere for sit fravær. Vennen Hans er også en arketypisk nørd med sin akavede facon og sit høje stemmeleje.

Udviklingen i farens og Sunes forhold kan analyseres ved hjælp af fx kontraktmodellen (hjem-ude-hjem): de begynder hjemme i Danmark, hvor deres forhold ikke er helt godt. Så rejser de til ”uderummet” Sverige, hvor de efter en række prøvelser til sidst finder hinanden i sejren over skurken Hasse. Herefter kan de igen vende hjem, nu med en ny indbyrdes forståelse og en ny verdensorden. Faren har fået en plads i Sunes liv og har generobret sin titel som ”far”. I forlængelse af dette kan man arbejde med betydningen af locations: den svenske ødemark er med til at understrege det ukendte, fremmede og farlige ved ”uderummet”.

Stills

Profile Pictures 2013

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle