Der er en yndig mand

Der er en yndig mand

Et undervisningsmateriale i dansk som andet sprog

Klassetrin: 

  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse
  • 10. klasse

Grundskolefag: 

  • Dansk

Materialetyper: 

  • Materialer til dokumentarfilm

Emneord: 

Dette undervisningsmateriale lægger op til at bruge Martin Strange Hansens 29 minutter lange komedie ”Der er en yndig mand” i sprogundervisning for indvandrere.

”Der er en yndig mand” egner sig ualmindeligt godt til sprogundervisning, fordi dens klare og præcise billedfortælling giver os en fælles forståelse og et fælles rum for sproget, hvorved det bliver let at fastholde fokus i undervisningen. Det er en film, som går lige i hjertet på de fleste, der har set den - og dette gælder ikke mindst de indvandrere, der allerede har stiftet bekendtskab med det danske samfund på godt og ondt.

Materialet består af en række opgaver, der tager udgangspunkt i nogle af filmens væsentligste sekvenser. Der er små vejledninger ved begyndelsen af hver enkelt opgave. Når opgaven indebærer, at man skal se en sekvens fra filmen, vil der være en tidskode, som fortæller, hvor sekvensen begynder.

Materialet er skrevet af Brian Pedersen,der er Cand. Mag. i Dansk og Film- og medievidenskab. Han har i adskillige år undervist indvandrere i dansk ved Ishøj Sprogcenter.

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle