Der er en yndig mand

Dette undervisningsmateriale lægger op til at bruge Martin Strange Hansens 29 minutter lange komedie 'Der er en yndig mand' i sprogundervisning for indvandrere.

'Der er en yndig mand' egner sig ualmindeligt godt til sprogundervisning, fordi dens klare og præcise billedfortælling giver os en fælles forståelse og et fælles rum for sproget, hvorved det bliver let at fastholde fokus i undervisningen. Det er en film, som går lige i hjertet på de fleste, der har set den – og dette gælder ikke mindst de indvandrere, der allerede har stiftet bekendtskab med det danske samfund på godt og ondt.

Materialet består af en række opgaver, der tager udgangspunkt i nogle af filmens væsentligste sekvenser. Der er små vejledninger ved begyndelsen af hver enkelt opgave. Når opgaven indebærer, at man skal se en sekvens fra filmen, vil der være en tidskode, som fortæller, hvornår sekvensen begynder.

Find materialet her

Materialet er skrevet af Brian Pedersen, der er Cand. Mag. i Dansk og Film- og medievidenskab. Han har i adskillige år undervist indvandrere i dansk ved Ishøj Sprogcenter.