Det går nok over

Lærer

"Finns du tjej som dras till både killar och tjejer?". Sådan begyndte annoncen, som Cecilia Neant-Falk satte i ungdomsbladet OKEJ, da hun var 14 år gammel. Hun fik svar fra hele landet. Femten år senere satte hun samme annonce i avisen. Hun modtog over 80 svar og fik på denne måde kontakt til de tre hovedpersoner i dokumentarfilmen 'Det går nok over': My fra Landskrona, Joppe fra Öregrund og Natalie fra Vålberg – tre piger med det til fælles, at de forelsker sig i piger, og at de ikke har fortalt det til nogen, hverken familie eller venner.

Ung, usikker og ved at blive voksen. Piger, der tiltrækkes af andre piger. Cecilia Neant-Falk har med 'Det går nok over' lavet en film, som hun ville ønske, hun selv havde set, da hun var en usikker teenager på 14 år.

'Det går nok over' handler om at være ung og homoseksuel, men det er også en film, som mere overordnet handler om at tage afgørende beslutninger i livet. Den handler om teenageårenes omtumlede følelser omkring kærlighed og identitet, om at stå udenfor og være bange, men også om det mod det til tider kræver for at stille sig op og fortælle, hvem man er. Den handler om at turde stole på sine egne følelser og vilje – at tage sig selv alvorligt, selvom det betyder, at man trodser sine omgivelser og deres konventioner.

Dette materiale er skrevet af Janne Juul Sørensen

Materialetype: