Fantasi Fantasi

Filmens producent Sontag Pictures har udarbejdet et undervisningsmateriale til filmen, der ligger på EMU. Det er rettet mod elever på 5.-9. klassetrin og lægger op til at arbejde med temaer som inklusion, identitet og normalitet.

'Fantasi Fantasi' er en dokumentarfilm af Kaspar Astrup Schröder. Den bliver hovedsageligt fortalt fra den autistiske tvilling Mollys synsvinkel. Hendes tvillingesøster Smilla er spejlet, hvori Molly kan reflektere over filmens hovedtema: Hvordan det er at vokse op, når man er anderledes, men mest af alt bare ønsker at være normal.

Ifølge socialstyrelsen er der ca. 70.000 autister i Danmark. Mange af dem er i dag inkluderet i folkeskolen, som følge af de seneste års lukning af specialklasser og -skoler.

Filmen og materialet kan med fordel bruges på folkeskolens øverste mellemtrin (5. og 6. klasse) i arbejdet med inklusion, identitet og normalitet. Filmen kan både vises til elever og forældre.

Undervisningsmaterialet retter sig primært til lærere og er udarbejdet af Helene Bundgaard, juni 2018. Det indeholder desuden oplæg til et forældremøde.

Fag og temaer

  • Dansk, kristendom og understøttende undervisning.
  • Inklusion
  • Autisme
  • Identitet
  • Normalitet

De faglige mål er rettet mod hhv. dansk og kristendom efter 6. klassetrin. Materialet skal derfor tilpasses, hvis der arbejdes med filmen på andre klassetrin.