FILM-X Animation

Lærer

STOPMOTION I SKOLEN

Stopmotion gør det muligt at lege med magien ved at sammensætte enkelte billeder til en flydende bevægelse. I kan vælge at eksperimentere og lege, I kan arbejde med æstetikken og skabe et univers med baggrudne og figurer, eller bruge formatet at fortælle en historie eller formidle fagligt stof i lyd og billeder.

De korte øvelser her på siden har dels fokus på den legende del og er primært tænkt til indskolingen, mens vore tutorials viser nogle grundteknikker, I kan bruge, når I vil skabe en film med et mere overbevisende look, og de kan bruges til elever på alle klassetrin.

Værktøjet FILM-X animation

FILM-X Animation er en app målrettet børnehaver og 0.-2. klassetrin og er perfekt første gang eleverne skal animere. Selv de mindste kan betjene værktøjet på egen hånd. FILM-X Animation findes både til iPad og iPhone og kan hentes gratis i App Store.

Produktion af stopmotion-film kan sagtens udfordre elever på tværs af alder og fag og være med til at give eleverne et audiovisuelt sprog. Vil I skridtet videre, anbefaler vi, at I arbejder med mere avancerede app's (fx Stopmotion Pro) eller producerer på en computer. Skoletube giver også adgang til Stopmotion Pro, så I kan gemme jeres film på jeres egen kanal (kræver abonnement).

Download vejledning til FILM-X Animation som pdf

Filmen ovenfor viser, hvordan du betjener app'en FILM-X Animation på en tablet, men funktionerne er de samme på mobiltelefonen.

Materialetype: