FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

Tag klassen med i FILM-X og skab jeres egne film i et professionelt miljø.  

Skoletjenesten tilbyder differentierede filmproduktionsforløb i en didaktiske ramme, hvor eleverne kommer gennem en klassisk produktionsproces. De idéudvikler, optager og klipper med professionelt filmudstyr - og undervejs får de kyndig vejledning fra vore filmpædagogiske guider.

Forløbene giver erfaring med

  • At samarbejde på filmhold i en åben og kreativ proces
  • At udvikle en filmisk fortælling
  • At anvende filmens særlige virkemidler reflekteret

Forløbene har desuden et fagligt fokus, som knytter an til de aktuelle læringsmål. Se hvilke forløb vi har til varierende klassetrin og holdstørrelser i menuen til venstre.

Til hvert forløb kan du hente en lærervejledning, der uddyber indholdet og gennemgår den forberedelse, I skal arbejde med på skolen. Find alle vejledninger i boxen "Lærervejledninger" til venstre.

FILMPRODUKTION OG DIGITAL DANNELSE

Elever anvender film / video til at finde information om og kommunikere med venner og verden. Stort set alle har adgang til teknologi, der gør det muligt at producere og dele egne optagelser, men eleverne har brug for at træne og reflektere over deres anvendelse af filmmediet for at blive digitalt og demokratisk dannede.

Processen med at optage og klippe filmen er i FILM-X både åben og eksperimenterende, så fantasien og kreativiteten sættes i spil. Samtidigt leder processen hen mod et færdigt produkt, og derfor skal gruppen undervejs træffe beslutninger omkring deres films budskab, fortælling og virkemidler. Her trækker de på deres egne filmreferencer og får gennem dialogen med kammeraterne og de filmfaglige guider nuanceret deres begreber og bevidsthed omkring filmsproget.

Erfaringen eleverne får med sig, styrker således både evnen til at udtrykke sig bevidst i en æstetisk fortælling og det kritiske blik på film og billedbårne medietekster som konstruerede og manipulerede.

Kontakt

Kari Eggert Rysgaard
tlf: 33743669

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Send en mail vedr. Film-X

 

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle