FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

Introfilm og lærerforberedelse

Før FILM-X besøget

Et forløb i FILM-X giver en produktiv, kreativ dimension til et længere forløb, der starter og slutter på skolen.

  • Start med at læse lærervejledningen til det bookede forløb (findes i boksen nederst til venstre).
  • Se FILM-X introfilmen nedenfor med klassen - den berører alt fra dramaturgi til ordensregler.

  • Arbejd med jeres emne teoretisk og analytisk i det omfang du synes det giver mening - brug lærervejledningen som inspiration
  • Eleverne fordeles på hold og studier - følg lærervejledningen
  • Filmholdene bruger hjemmesiden "Studier og baggrundsfilm - elevforberedelse" til at undersøge mulighederne for deres optagestudie; de fordeler roller og ser baggrundsfilm igennem.

Lærere kan i øvrigt deltage i et introkursus. Kurset er gratis ved tilmelding af klasse, hvor du sætter flueben ved "Lærerkursus". Eller send en mail til film-x@dfi.dk. Der afholdes kurser i august og januar, og Skoletjenesten kontakter interesserede lærere med nærmere info.

Under FILM-X besøget

To FILM-X undervisere holder fagligt oplæg og undserstøtter selve filmprocessen, mens I er i FILM-X. Det er dog vigtigt, at lærere er tilstede.

Dels kan filmholdene have behov for at indlægge pauser sammen med deres lærere. Dels har eleverne ofte brug for hjælp til at holde fokus gennem processen, og særligt de yngste kan få brug for støtte under klipningen.
I øvrigt hjælper du med at perspektivere og fastholde erfaringerne i FILM-X til det faglige forløb på skolen. Vi anbefaler i den forbindelse, at lærere dokumenterer processen i video eller fotos, så I kan følge op på forløbet hjemme.

Efter FILM-X besøget

Et FILM-X besøg afrundes med en kort evaluering og filmvisning, men vi anbefaler, at evaluere mere dybdegående efterfølgende i klassen. Her kan I f.eks. anvende vores evalueringsark til eleverne.

Derudover er det oplagt at bygge videre på den læring, eleverne har med sig hjem ved at producere flere film. Få inspiration til et stopmotionforløb på FILM-X Animation, eller find inspiration til små medieproduktioner på SMÅP.DK. Og brug elevernes nyerhvervede filmiske begreber, når I analyserer film her på Filmcentralen.

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle