FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

Animation

FILM-X har to ens animationsstudier med plads til 2-4 personer i hvert. Er I to filmhold, kan I vælge at lave hver jeres film eller lave én film, som I klipper sammen.

grundskolen

Animationsstudie i FILM-X.

I animation optager man sin film med stopmotion teknik. Det betyder, at man optager ét billede ad gangen, flytter lidt på figurerne, optager et billede mere osv. Til sidst har man en sammenhængende bevægelse / handling. Teknikken byder på mange magiske muligheder for at give genstande liv, lave sjove bevægelser, forvandlinger eller overraskende sceneskifte mm.

I løbet af et FILM-X forløb når man typisk at lave 15-30 sekunders film. Tænk derfor på at fimen skal have en helt enkel handling.

Få idéer til jeres film ved at se inspirationsfilm med animationsteknikker.

Mulighederne i studierne

I kan vælge at optage jeres film med figurer og baggrunde der enten ligger ned (2D) eller står op (3D). Se mere om Figurer og baggrunde.

De mobile kameraer kan I selv flytte  tæt på eller langt fra filmens baggrund og figurer, så I kan lave nærbilleder, totalbilleder, skæve vinkler osv. Lyset kan justeres, så der er masser af muligheder for at eksperimentere med filmens billedside. I klippeprogrammet kan I desuden slette, kopiere og flytte billeder rundt.

Der er også mikrofoner, så I kan indspille dialog / replikker og effektlyde til filmene, og I kan tilføje musik og effektlyde fra lydbiblioteket, når filmen klippes.

I bruger vores online animationsprogram, så efter besøget kan I evt. arbejde videre på filmen eller starte på et nyt filmprojekt hjemme.

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle