FILM-X - Lav film i Cinemateket

FILM-X - Lav film i Cinemateket

Forløb til udskolingen

Alle forløb varer 3 timer og rummer fagligt oplæg (20 min.), filmoptagelse (80 min.), filmklipning (60 min.) og filmvisning / evaluering (30 min.)

Hvert forløb ledsages af en lærervejledning, der gennemgår indholdet og forberedelsen for jeres forløb. Find alle vejledninger i boxen "Lærervejledninger".

Filmproduktion med improvisation

grundskolen

Filmproduktion handler om samarbejde. I dette forløb skal eleverne improvisere en filmfortælling frem i en kreativ proces, hvor der er fokus på at lytte, give hinanden plads – og selv turde komme på banen.

FILM-X guiderne giver filmholdene missioner og benspænd, der får dem til at tænke ud af boksen.

Book forløb

Cli-fi – producer fremtidsfilm om klima

grundskolen

Clifi er en særlig gren af science fiction-genren, hvor filmene især behandler forestillinger om menneskehedens og jordens tilstand i en nær eller fjern fremtid. I dette forløb skal eleverne skabe en filmfortælling med deres egen fremtidsvision, hvor de særligt fokuserer på klimaforandringer.

Book forløb

Lav film OM ULIGHED

grundskolen

”Mindre ulighed” er et af FN’s 16 verdensmål for bæredygtig udvikling. I dette forløb skal I forholde jer til og diskutere emnet ud fra en kortfilm, der bringer emnet tæt på jeres egen hverdag. På skolen hjælper et undervisningsmateriale med at stille skarpt på emnet og i FILM-X skal I selv producere en film, der rummer et dilemma omkring ulighed.

Forløbet lanceres i samarbejde med BUSTER-filmfestival og kan bookes fra uge 41.

Book forløb

Lav gyserfilm

grundskolen

Eleverne samarbejder om at skabe deres egne gyserfilm med refleksion omkring gyserfilmens effektive virkemidler. De optager en uhyggelig fortælling i studierne og overvejer f.eks. brug af rekvisitter, chok og suspence. I klipningen tilføjes spænding med ekstra billedklip og naturligvis skræmmende lyd og musik.

Book forløb

Reklame- og kampagnefilm

grundskolen

Eleverne reflekterer over begreber som målgruppe, budskab og virkemidler, når de skaber deres egne narrative reklme- og kampagnefilm. De idéudvikler med afsæt et udleveret produkt og definerede kundeønsker.

Filmene optages og klippes i FILM-X studierne, hvor filmholdene skal tilpasse deres idé en given ramme og baggrundsfilm.

Book forløb

Skab film om immigration

grundskolen

Mennesker har altid immigreret gennem vores historie. Nogle i jagten på lykken – andre af nød. I dette forløb skal eleverne producere en film, der rummer en virkelighedsnær beretning om immigration. Fortællingen udvikles hjemme på baggrund af kilder eller interviews.

Filmholdene levendegør under FILM-X forløbet deres fortælling med virkemidler som scenografi, dialog og musik.

Book forløb

Kontakt

Kari Eggert Rysgaard
tlf: 33743669

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Send en mail vedr. Film-X

 

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle