Lærer

Brancheklubben for Film og Mediekomponister har udarbejdet et inspirationsmateriale om brugen af musik i film. Fem filmkomponister fik opgaven: Lav musik til en kort film, og fortæl, hvorfor du har gjort, som du har gjort. Musikken blev lavet til Andreas Thaulows kortfilm, 'Pistol'.

Materialet giver eksempler på, hvordan vidt forskellige musikalske ører og øjne synes, musikken skal være til den samme film. Fra Jørgen Lauritsen, der sætter fokus på det humoristiske; over Emil Friis, der tilfører droner og distortede stemmer – det er altså uhyggeligt; Morten Dalsgaard, der ændrer filmens lyddesign, så der bliver mere plads til pistolens rolle; mens Jesper Mejlvang tager udgangspunkt i den ringetone, der opstår, når man har affyret en pistol. Keld Haaning Ibsen kunne ikke nøjes med at sætte musik til filmen – han måtte også klippe i selve filmen.

Materialet indeholder ikke forslag til undervisningsforløb eller elevopgaver, så det er op til den enkelte lærer selv at didaktisere materialet. Se inspirationsmaterialet hér:

1 film – 5 komponister