Hvidstengruppen II - De efterladte

- et undervisningsmateriale

Filmen:
'Hvidstengruppen II – De efterladte' er en gribende dramatisk fortælling om en dansk families ubærlige tab og splittelse, men først og fremmest om det håb, der på mirakuløs vis giver dem styrke til ikke at give op. En hjerteskærende og sandfærdig skildring af kvinder, som bliver fanget i krigens gru, men aldrig holder op med at håbe.

Undervisningsmaterialet: 
'Hvidstengruppen II – De efterladte' er efterfølgeren til 'Hvidstengruppen' (2012) og tager udgangspunkt i virkelige kvinders skæbner fra slutningen af 2. verdenskrig. Filmen giver rig mulighed for at perspektivere til nutidens tematikker og giver mulighed for at arbejde tværfagligt. 

Regner Grasten Film har produceret et undervisningsmateriale til filmen. Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i emnet ”ondskab”. Opgaverne lægger vægt på diskussion og argumentation samt kreativitet, fantasi og indlevelse.

Du finder undervisningsmaterialet her:

Filmen er ikke vurderet af Medierådet. Vær opmærksom på, at filmen indeholder voldsomme scener. 

Materialetype:

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her