Kærlighed på film

Lærer Elev

Kærlighed er et tema i næsten alle film og tv-serier, og mediet er fantastisk til at skabe fortællinger omkring følelser. Nærbilleder kan få publikum helt tæt på personernes følelser, musik og lyd forstærker følelserne og identifikationen med filmens personer, de visualiserede situationer er genkendelige og nemme at relatere til – også selvom man ikke selv nødvendigvis har ret mange erfaringer.

Men film skaber også i høj grad en forestilling om, hvad kærlighed er – og hvad det skal være. Så film og tv-serier kan nemt skabe stereotype forventninger og måske et pres på unge, der oplever, at de skal matche den kærlighed, man møder i filmens og seriernes universer.

Derfor ligger der mange gode og vigtige diskussioner, når eleverne sammen skal udvikle deres egen kærlighedsfortælling og omsætte den til en filmscene. Får de deres inspiration fra indhold, de kender og holder af? Fra deres eget liv? Eller vil de bevidst bryde med normer og stereotyper, i den scene, de vil skildre?

Forløbet har følgende faser: 

Illustration DFI 2022

Denne vejledning støtter i de tre forberedende faser, der foregår på skolen, og beskriver aktiviteterne i FILM-X studierne.

Gå til vejledning