'Klub Kranium' er en dokumentarfilm om tre unge menneskers kamp mod omverdenens fordomme og begrænsninger – og med at finde sig selv og sammen skabe et frirum. Filmen vandt Politiken:Danish:Dox, der er Dagbladet Politikens pris til årets bedste danske dokumentarfilm på CPH:DOX 2021. Den fik fem stjerner i EKKO, og Information betegner den som den bedste ungdomsdokumentar i 35 år.

Filmen handler om Josephine, der har farverige parykker, en stor tung næsering og samler på knogler fra road kills. I goth-kulturen har hun fundet sine to venner – Mareridt og Jay. Bevæbnet med heftig makeup og vilde outfits kæmper det gotiske trekløver for at kontrollere deres indre dæmoner, og sammen skaber de et frirum, hvor de uforstyrret kan udfolde sig.

Filmens producent Made in Copenhagen har produceret et omfattende undervisningsmateriale til filmen. Materialet retter sig til overbygningens 8.-10. klasse i grundskolen. Materialet har fokus på at nuancere elevernes normalitet- og normopfattelser både i det nære og det store perspektiv, og på at styrke elevernes kompetencer til at agere i et mangfoldigt samfund.

Materialet kan bruges i et enkelt fag eller tværfagligt i fag som sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, dansk, kristendomskundskab samt samfundsfag samt i arbejdet med trivsel generelt.

Det kan også bruges som debatoplæg på ungdomsuddannelserne i fag som dansk, kulturforståelse, religion, samfundsfag, mediefag.

Materialet er skrevet af Christina Wung-Sung.

FIND MATERIALET HER