Leg og læring i børnehaveklassen

Lærer

Børnebiffen i dagtilbud i børnehaveklassen

'Børnebiffen i dagtilbud' er Filminstituttets gratis, mediepædagogiske app, der er designet til iPads og kan bruges med Unilogin. Målet er at gøre børn til aktive mediebrugere og medskabere og styrke fundamentet for deres kulturelle og digitale dannelse. 

Appen er udviklet til de 3-6-årige og er derfor organiseret efter de seks læreplanstemaer, som gælder på daginstitutionsområdet. Det er dog meget oplagt også at inddrage appen i børnehaveklassen. Læs mere under De seks kompetenceområder for børnehaveklassen og læreplanstemaerne.

Ved at bruge appen får børn mulighed for at opleve, forstå og skabe levende billeder. Forskning viser, at appen styrker både samarbejde, sprog og medieforståelse. Det kan man bl.a. læse i denne rapport, som er resultatet af følgeforskning under udvikling af appen: 'Film- og mediepædagogik i børnehaven'. 

Trailer


Foto: Bjørn Pierri Enevoldsen. Musik: Sara Savery.

Læs mere om appen i Filminstituttets presserum, og hent appen til iPads i App Store.

Appen rummer mere end 300 kortfilm, og mange af dem er organiseret efter temaer. Filmene findes også på Filmcentralen Grundskolen.

Til mange af filmene er der udarbejdet forskellige aktiviteter. De kan understøtte børnehaveklasselederen i at arbejde med film, billeder og lyd på en legende måde i klasselokalet, hvor der er fokus på fællesskab, dialog og kreativ leg. 

Det er muligt at vælge helt enkle aktiviteter, som lægger op til samtaler om film, eller hvor eleverne skal fotografere og optage lyd indendørs og udendørs. Men der findes også mere avancerede aktiviteter, hvor eleverne skal lave deres egne, små animationsfilm.

Læs mere under Introduktion til appen.

Materialetype: