Lille Allan – Den menneskelige antenne

- et undervisningsmateriale
Lærer Elev

Kort introduktion

Da Lille Allans forældre bliver skilt, er han tvunget til at flytte til en helt ny by. Her fører hans desperate jagt på nye venner til, at han pludselig agerer menneskelig antenne for sin ældre, UFO-besatte underbo. Da det tankelæsende rumvæsen, Maiken, nødlander hos dem, opstår der et unikt venskab. Men Allan er ikke den eneste, der er interesseret i Maiken. En gal samler er også på sporet, og vil have svar på det ældgamle spørgsmål: Er der liv i rummet, og kan det udstoppes?

I dette forløb skal eleverne arbejde med tematikker fra den danske animationsfilm ’Lille Allan – Den menneskelige antenne’. Filmen hører under science fiction-genren, men er samtidig en hjertevarm og gribende fortælling om en dreng, som skal lære at håndtere sine følelser oven på forældrenes skilsmisse. 

Materialet indeholder både en del til lærer og elev. De er opbygget efter samme struktur med fokus på filmens handling, temaer og filmsprog.

FAGLIGT FOKUS

Temaer

  • Ensomhed, accept, anerkendelse
  • Skilsmisse – at turde tale om det

Filmsprog

TRAILER

DENNE FILM INDGÅR I MED SKOLEN I BIOGRAFEN I SÆSON 2022/2023

Dette materiale er skrevet af Kenneth Jawa, maj 2022.

Materialetype:
Lærer Elev

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her