Plads til os alle

Et undervisningsmateriale til filmserien i otte dele om arbejderbevægelsens historie.

'Plads til os alle' skildrer den mest betydningsfulde bevægelse i Danmark i forrige århundrede. En bevægelse, der på godt og ondt har været en stærk drivkraft i at skabe det samfund, vi har i dag.

I otte temaer á 50 minutters varighed skildres udviklingen fra industrialiseringens barndom til nutidens informationssamfund gennem et hav af personlige beretninger, arkivfilm og fotos, malerier fra tiden, avisklip og små rekonstruktioner.

'Plads til os alle' er blevet produceret i forbindelse med LO's 100 års jubilæum i 1998. Manuskriptforfatterne og instruktørerne er Jørgen Pedersen, Lisbeth Lyngse og Uffe Lynglund fra Gekko Medieproduktioner. Det Danske Filminstitut og LO har finansieret filmserien.

Undervisningsmateriale på nettet

Til serien er der produceret et stort websted, der uddyber historierne i de otte film. Webstedet er i høj grad egnet til undervisningsbrug og kan også bruges som et opslagsværk om arbejderbevægelsens historie. Her kan man finde 80 baggrundsartikler med fotos samt temaartikler til hvert afsnit fra serien. Desuden indeholder internetsiden et omfattende person- og billedgalleri, en tidslinie og dokumentationer i form af blandt andet arbejdererindringer. Materialet ligger på Arbejdermuseets web: Plads til os alle

Webmaterialet omfatter også: Undervisningsforløb og lærervejledning til udskolingen og gymnasiet.

Film