Steppeulven

- et undervisningsmateriale
Lærer

Om undervisningsmaterialet

Et undervisningsmateriale til spillefilmen 'Steppeulven'. I 1960'erne gør en ung generation oprør mod alt det etablerede. Eik møder Iben og forelsker sig hovedkulds. Men Iben tager Eiks visioner om fri kærlighed til sig og nægter at knytte sig til én mand. Desperat forsøger Eik at vinde hende ved at transformere sig fra poet og forfatter til nomade, junkie og til sidst forsanger i bandet Steppeulvene.

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. I materialet finder man tre elevark (pdf) til dansk og engelsk. De indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’. Derudover ligger et ark med de litterære tekster, der indgår i filmen og i arbejdsspørgsmålene.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Ungdomsoprør og litteratur

Filmfaglige vinkler

Dette materiale er skrevet af Lars Knudsen og redigeret af Ditte Mejlhede, februar 2015

Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her