Steppeulven

Steppeulven

- et undervisningsmateriale

Handlingsreferat

Eik Skaløe er ung i 1960’erne. Han bliver anholdt for at hænge plakater op, der protesterer mod atomvåben. I politiets varetægt møder han Iben, der bliver hans kæreste.

Eik og Iben tilhører en gruppe unge, der ønsker at gøre oprør mod det etablerede samfund. Kærligheden til Iben forandrer dog Eik. Da han, i stedet for digte om angsten for atomvåben, begynder at skrive kærlighedsdigte, fører det til et brud med gruppen.

Eik ønsker ikke blot at forandre verden, han ønsker at forandre sig selv. I forholdet til Iben er han dog gammeldags. Han vil have hende for sig selv, mens Iben vil være fri til også at være sammen med andre mænd. Sammen med Ibens anden kæreste, Henrik, drager de på en rejse ud i verden.

I Athen bliver Eik introduceret til hash og heroin, og Iben stikker af med den karismatiske Vincent. Da Iben vender tilbage til Eik, fortæller hun, at hun venter hans barn. Eik er lykkelig ved tanken, men Iben insisterer på at få en abort. Det illegale indgreb gør Iben alvorligt syg. Hun vender tilbage til Danmark, mens Eik rejser videre.

Da Eik vender tilbage til Danmark er Iben narkoman, og efterhånden giver Eik også efter for stofferne. Eik ender i fængsel for et indbrud på et apotek, og da han kommer ud, er Iben blevet en del af Odin Teatret i Jylland. Eik starter bandet ”Steppeulvene”, der udgiver en plade. Bandet tager på turné, men Eik har kun én drøm: at rejse sammen med Iben til det fjerne østen. Iben afviser ham, da aborten næsten slog hende ihjel, og hun ikke længere kan få børn.

Eik rejser til Indien, og i ørkenen, på grænsen mellem Indien og Pakistan, begår han selvmord.

Steppeulven
Foto: Nikola Predović

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle