Stjernekigger

Stjernekigger

- et undervisningsmateriale

Filmens handling

”Stjernekigger” starter med et lavpunkt. Pernille Rosendal og band skal optræde i Vordingborg. Vi møder dem i omklædningsrummet, hvor Pernille lægger sin makeup, sætter sit hår og tager sin bedste kjole på. Bandet forsøger at ryste nerverne af sig, før de går på scenen. Inde i salen går de værste anelser i opfyldelse. Der er kun to(!) betalende gæster.

Filmen følger herefter sangerinden Pernille, guitaristen Jonas og trommeslageren Emil i deres kamp for at få deres drøm om at udgive en plade til at gå i opfyldelse. De tre udgør grundstammen i bandet, der desuden har deltagelse af bassisten Frederik samt Pernilles kæreste Tim, der tidligere har haft succes med bandet Dizzy Miss Lizzy.

Situationen i Vordingborg er dog ikke enestående. Bandet går fra nederlag til nederlag, mens de prøver at holde humøret oppe og bevare troen på, at deres musik er så god, som de selv mener. Vi følger endeløse rækker af opringninger til pladeselskaber, der ikke ringer tilbage. Mislykkede koncerter og producenter, der ikke overholder aftaler. De pladeproducenter, der er interesserede i deres musik, ønsker at ændre bandets koncept således, at Pernille kommer i centrum og lanceres som solokunstner. Bandet fastholder imidlertid, at de er en gruppe og tager midtvejs i filmen navnet Swan Lee. Bandets modvilje mod at lancere Pernille som solokunstner får herefter endnu en producent til at trække sig.

Det bliver efterhånden svært for bandet at holde sammen. Ifølge Pernille, Jonas og Emil har bassisten ikke det fornødne engagement, og vi er vidne til den pinefulde seance, hvor de fortæller ham, at der ikke længere er plads til ham i bandet. De engagerer i stedet en anden bassist, men efter yderligere en række afslag og ingen positive fremtidsudsigter for bandet, vælger han selv at trække sig. Undervejs er det ligeledes kommet til et brud mellem Tim og Pernille, og Tim er ikke længere en del af bandet.

Swan Lee er herefter reduceret til den oprindelige kerne, og Pernille, Emil og Jonas er på randen til at kaste håndklædet i ringen. De sætter deres sidste håb til yderligere en pladeproducent, men ønsker at lave deres plade nu og her, da de har arbejdet med den i flere år og ønsker at komme videre. Efter fire måneders arbejde ønsker producenten imidlertid, at de skal ændre deres stil med henblik på at få et radiohit og ser derfor længere udsigter for pladen. Bandet vælger at trække sig fra selskabet, men mener, at de sange, de nåede at indspille, var så gode, at der stadig er håb forude. De beslutter derfor selv at finansiere og indspille deres plade.

Herefter er resten en historie om en succes. Vi bliver i en lang montage præsenteret for mediernes positive modtagelse af Swan Lee og deres musik. Bandet får et stort hit på P3 og bliver i 2002 det mest nominerede band ved Danish Music Awards.

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle