Tårnet

- et undervisningsmateriale

Om filmen

'Tårnet' er en poetisk norsk animationsfilm af Mats Grorud (2019). Den handler om den 11-årige palæstinensiske pige Wardi, som bor i en flygtningelejr i Libanon. Wardis oldefar Sidi flygtede fra sit hjem i Palæstina i 1948 og blev lovet, at han kun skulle bo i flygtningelejren i 14 dage. Men han bor der stadig, og nu er han døende. En dag giver han Wardi nøglen til sit barndomshjem og en opgave. Hvilken vej skal hun følge? Hvad kan hun lære fra fortiden?

Filmen er baseret på virkelige interviews med flygtninge i Libanon, og de animerede karakterer er baseret på virkelige personer.

Om undervisningsmaterialet

Biografen og distributionsselskabet Øst for Paradis har i samarbejde med FN produceret et undervisningsmateriale til filmen. Materialet fokuserer på menneskerettigheder og livet som flygtning og retter sig mod dansk, historie, samfundsfag og kristendomskundskab i 6.-9. klasse. Materialet indeholder både en lærervejledning og et elevark med baggrundsviden og konkrete arbejdsforslag til før og efter visning af filmen. 

Fagligt fokus

  • FN's Verdenserklæring om Menneskerettighederne
  • Baggrunden for Israel-Palæstina-konflikten
  • Livet i en flygtningelejr
  • FN's rolle i flygtningelejrene

Lærervejledning og elevark hos Øst for Paradis: Tårnet

Materialetype: