Tavshedens labyrint

Om filmen

Frankfurt i 1958. Den tyske økonomi blomstrer, og en krigstræt nation vil helst glemme, hvad der skete under Anden Verdenskrig. En journalist opdager ved et tilfælde, at en tidligere fangevogter i Auschwitz-lejren nu arbejder på den lokale skole. Den unge advokat, Johann Radmann, er den eneste, der vil påtage sig sagen. Nu er det op til ham at grave dokumenter frem, der kan fælde fangevogteren. Men undervejs finder Radmann afgørende beviser mod flere tusinde SS-officerer, der tjente i den grufulde udryddelseslejr, og som nu er offentligt ansatte.

'Tavshedens labyrint' bygger på autentiske begivenheder og skildrer årene 1958-1965, hvor Tyskland tog sit eget retsopgør med forbrydelser begået i kz-lejren Auschwitz. Nürnberg-processerne er meget kendte, mens Auschwitz-retssagerne stort set er fremmede for den brede offentlighed. Det er første gang, at dette retsopgør skildres på film.

Om undervisningsmaterialet

Distributionsselskabet Scanbox Entertainment har produceret et undervisningsmateriale til filmen. Materialet retter sig primært mod historie, samfundsfag og kristendomskundskab, men kan også bruges i dansk, tysk og IT & medier i folkeskolens udskoling og på de gymnasiale uddannelser. Materialet indeholder baggrundsviden, analyser og konkrete arbejdsforslag.

For en forklaring af materialets filmiske begreber se Filmcentralens online filmleksikon om dramaturgi og filmiske virkemidler.

Der medfølger også et elevark, der indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål.

Undervisningsmaterialet indeholder:

  • Om undervisningsmaterialet
  • Om filmen
  • Før I ser filmen
  • Handlingsreferat
  • Faglige mål
  • Fag og temaer
  • Filmfaglige vinkler
  • Links & litteratur

Find undervisningsmateriale og elevark hos Scanbox Entertainment: 'Tavshedens labyrint' 

Undervisningsmaterialet er skrevet efter det Danske Filminstituts skabelon for undervisningsmaterialer af Rasmus Welling og Mette Welling, september 2015

Materialetype: