Tro, magt og medier

- et undervisningsmateriale

Tro, Magt og Medier er en online undervisningsplatform, der tager udgangspunkt i dokumentarfilmen 'De Frelste'. Filmen handler om 100 års dansk kristen mission i det nordlige Nigeria. Dokumentarfilmen baserer sig på et filmarkiv skabt af missionærer fra Sudan Missionen i perioden fra 1920’erne til i dag. Filmen fortæller med baggrund i et massivt arkivmateriale om den pris, de nye frelste må betale for den kristne livsstil. De frelste er en kompleks historie om gode intentioner, eventyrlyst og arrogance, dengang som i dag.

Platformen Tro, magt og Medier retter sig mod fagene historie og kristendomskundskab for henholdsvis 8.-9. klasse i grundskolen samt i gymnasiet. Platformen er overvejende baseret på tankerne bag Fælles Mål for kristendomskundskab og historie i grundskolen. Arbejdet med platformen bidrager derfor til, at eleverne opbygger de kompetencer, de prøves i efter 9. klasse i grundskolen. Derudover er der skabt et kompetencemæssigt overlap til STX med henblik på, at platformen kan bidrage konstruktivt til at skabe et overlap mellem de to uddannelsesniveauer. 

Materialet er udviklet af Robin Schmidt og Morten Vest med støtte fra Udenrigsministeriets Oplysningspulje og Undervisningsministeriets Udlodningsmidler.