Whiplash

- et undervisningsmateriale
Lærer

'Whiplash' handler om den unge mand Andrew, der går på det prestigefyldte musikkonservatorie Shaffer i New York. Andrew er en talentfuld trommeslager, og da han en dag bliver opsøgt af skolens notoriske talentspejder, Fletcher, starter en tid, hvor ambition fortrænger det almindelige ungdomsliv. Fletcher viser sig at være en hård læremester, og selvom Andrew bogstavelig talt øver, til blodet sprænger fra hans hænder, er anerkendelsen grusomt uopnåelig.

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. Til venstre under menuen ligger et elevark (pdf) til engelsk. De indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Mellem to fædre
  • Kunstens pris

Filmfaglige vinkler

  • Billedanalyse

Dette materiale er skrevet af Lars Knudsen og redigeret af Ditte Mejlhede, juni 2015

Foto: Bold Films
Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her