Written/Unwritten

Filmen er ikke tilgængelig i fuld længde på Filmcentralen pga. manglende rettigheder. I stedet kan tre uddrag fra filmen ses herunder.

Uddrag 1

Uddrag 2

Uddrag 3

Produktionsland og -år: Rumænien, 2016
Instruktion: Adrian Silisteanu

Udenfor en fødselsklinik får en roma-familie besked om, at deres mindreårige datter netop har født en lille pige. Faderen er ikke glad for denne nyhed, og han giver sin kone skylden for den alt for tidlige graviditet. Men situationen strammer til, da hospitalet afkræver dem en signatur, der bekræfter, at de er pigens forældre. Nu risikerer de, at myndighederne vil gribe ind og skille familien ad, og faderen må tage på en afgørende rejse.

Se flere film fra OFF – Odense Internationale Film Festival her

Filmen indgår i temaet 'Kortfilm fra OFF', som præsenterer et udvalg af de bedste kortfilm fra OFF – Odense Internationale Film Festival.

Filmen har desuden været vist i Det Danske Filminstituts skolebioordning Med Skolen I Biografen og har et tilhørende undervisningsmateriale, som findes under temaet 'Kortfilm fra OFF'.

Film og undervisningsmateriale er egnet til:

Undervisningstrin: 7.-10. klasse, gymnasiet og ungdomsuddannelser

Fag: Dansk, samfundsfag, filmkundskab, mediefag, (historie, engelsk).

Emneord: Kortfilm, den gode historie, dramaturgi, filmiske virkemidler, animation, medier, Europa, EU, kulturforskelle, diversitet, krig, kulturmøder, flygtninge, romaer, Østeuropa, grådighed, overforbrug, bæredygtighed, generationskløft, familierelationer