Alle mennesker oplever sorg i løbet af deres liv. For de yngste kan det være, når en god ven pludselig skal flytte eller savnet af yndlingspædagogen. 

EU LOGO

Dette tema er en del af 'Børnebiffen i dagtilbud'.

Filminstitutets website og app, der rummer over 400 kortfilm og mange kreative aktiviteter til de 3-6-årige og deres pædagoger. 

 

Børn kan også opleve dødsfald – både kæledyr og personer, man elsker. Det hjælper os gennem sorgen at dele vores tanker og følelser med andre. Dette tema giver jer bud på, hvordan I sammen kan give plads til sorg – både gennem samtaler og konkrete aktiviteter. Giv gerne forældre besked om, at I har haft temaet sorg oppe at vende. Det kan sætte mange tanker i gang hos børnene, som kan være gode at følge op på hjemme. Brug her aktiviteten ”Tal med børn om døden” med gode spørgsmål og svar udarbejdet af Det Nationale Sorgcenter, som har været med til at udvikle dette temaforløb. Se også deres Sorgkuffert

  1. SE FILMEN 
    De 3 film i temaet handler alle om døden. Fugl har mistet sin farfar og er både med til begravelse og mindestund, hvor der bliver trøstet og svaret på store spørgsmål. Emil mister sin kanin, og han gennemlever mange svære følelser, mens mor prøver at få hans humør op igen. En dreng oplever sin bedstefar dø, men møder ham igen på en magisk flyvetur med deres drage i himlen.
  2. SNAK OM FILMEN 
    Filmene lægger op til gode snakke med børnene om de mange forskelligartede følelser, der knytter sig til savnet, når nogen vi elsker dør. Hjælpespørgsmålene kredser samtidig om konkrete handlinger, der knytter sig til sorg, såsom ritualer og minder, der kan hjælpe os med at bevare en relation til den, vi savner.
  3. AKTIVITETER
    Aktiviteterne kan bruges til at arbejde med sorg i konkrete situationer, hvor et eller flere børn oplever sorg. I kan også bruge temaet mere overordnet, hvor I sammen finder ud af, hvad man kan gøre og sige, når man selv eller ens kammerater oplever sorg i fremtiden.

SE TEASER