Dovendyr

Fra 3 år, 3 min.
Se forsmag

Filmen kan inspirere til en god snak om, hvad der sker for dovendyret, og hvordan papegøjen hjælper dovendyret med at spise is. I kan også tale om at være forskellige og hjælpe hinanden, om hvad et dovendyr er, og hvor det lever. Endelig kan I bruge filmen til at sætte fokus på samtale med brug af udsagnsord, som hjælpespørgsmålene lægger op til på billederne nedenfor.

Handling
En komisk, ordløs historie om at være forskellige og at hjælpe hinanden med de udfordringer, man har. Et dovendyr hænger på sin gren, da en papegøje kommer forbi med en isvogn. Dovendyret vil gerne købe en isvaffel af papegøjen, men inden dovendyret når at få isen op til munden, er isen smeltet. Den prøver flere gange forgæves, og det er ved at gå helt skævt, da den kvikke, lille papegøje får en idé til en løsning. 

Snak om filmen 
Se billeder og hjælpespørgsmål nedenfor.

  • Udsagnsord i filmen:
    • Hænge, gabe, synge, gå, skubbe, lave, finde, købe, betale, slikke (sig), spise, spilde, tørre, tale, hoppe, sove, snorke, tabe, hjælpe, dryppe m.fl.

Aktiviteter 
Find forslag til en sjov sprogleg med fokus på udsagnsord, hvor børnene skal bruge munden (gabe, synge, hviske osv.) og hele kroppen (kravle, hoppe, løbe osv.). Se aktiviteter til temaet ’Vi leger med sprog – 3+’ nedenfor.

Se mere

Læreplanstema