GDPR og andre apps

"Børnebiffen i dagtilbud" benytter Uni-login som identificering til at se film som er rettighedsbeskyttede.

Der ikke behov for en databehandleraftale med DFI, da der er tale om en minimal-løsning, hvor DFI's tjenester ikke tilgår persondata. Rettigheder styres på institutionsniveau, og tilgår eller lagrer ikke personhenførbare persondata.
 
Man kan læse mere om minimalløsningen her: UNI-Login til institutioner under punktet "Anvendelsen af Unilogin uden adgang til personoplysninger"

ANDRE APPS

I forbindelse med de pædagogiske aktivteter i denne app henvises til en række eksterne onlineværktøjer. I nogle tilfælde drejer det sig om apps, som allerede ligger på iPaden (fx kamera eller kort). I andre tilfælde drejer det sig om tredjeparts apps, der vurderes relevante ved aktiviteten (fx Bookcreator eller WeVideo). Disse apps findes ofte både i en gratis udgave og en udvidet udgave.

Bemærk, at efter den 25. maj 2018, hvor den nye EU persondataforordning (GDPR) trådte i kraft, skal alle kommuner have databehandleraftaler med leverandørene af de apps, som kommunens børnehaver benytter.

Kontakt jeres kommune for at høre mere om reglerne.

SAMARBEJDE MED BØRNETUBE

Flere af de tredjeparts-apps, der henvises til i ’Børnbiffen i dagtilbud’, ligger også på Børnetube. Børnetube er en webportal med et stort udvalg af apps, der kan bruges til pædagogiske aktiviteter og forløb. Børnetubes ’digitale værktøjskasse’ lever op til de høje krav, kommunernes juraafdelinger stiller til databehandlerkontrakter jvfr. EU persondataforordningen.

Adgangen til disse apps forudsætter, at institutionen har tegnet abonnement på Børnetube.