Aqualorius

2009, 11 min, DK/Kort fiktion, Danmark

For 20 år siden forsvandt to drenge i svømmehallen på Hulgårdsskolen. Blandt eleverne går der historier om, at der på bunden af bassinet lever et monster. Skolens mobbeoffer, 11-årige Lars, har skrevet et kærestebrev til den ældre pige, Sherin. Da Sherins kæreste, skolens værste skurk, finder brevet, tvinger han Lars til at svømme ned på bunden af svømmehallen efter en skinnende mønt. Men Lars er overbevist om, at monsteret Aqualorius venter i dybet...

Instruktør:

Nikolaj Tarp

Kategori: 

Emneord: 

Undervisningsmaterialer

 • Gys - temabillede

  Gys!

  Et interaktivt undervisningsmateriale til mellemtrinnet til tre korte danske gyserfilm

  • 3. klasse
  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

"Aqualorius!" er en spændingsfilm, som egner sig fint til et undervisningsforløb om gys og spænding. Filmen byder på en række klassiske gyserelementer og bruger de filmiske virkemidler meget bevidst.
Filmens centrale temaer er forelskelse, dominans, mobning og mod. Den 11-årige Lars har skrevet et kærestebrev til den lidt ældre pige Sherin. Sherins tatoverede og frygtindgydende kæreste Jaymz snupper brevet og tvinger Lars til at dykke ned på svømmehallens bassinbund efter en 20'er - hvis han vil have brevet tilbage.
Filmens form og genre gør den velegnet til at anlægge en filmanalytisk vinkel. Miljøet i filmen er den forladte svømmehal med det store bassin, hvor det mørkeblå vand skvulper faretruende. Uhyggen forstærkes gennem brug af rekvisitter, der virker skræmmende - ikke mindst titlens undervandsmonster.
Filmen indgår i Det Danske Filminstituts temamateriale "Gys!", der består af tre korte, danske gyserfilm, som særligt appellerer til børns sanser og følelser: Aqualorius!, Buldermanden og Uhyret.
Materialet sigter mod at inspirere og motivere eleverne til at udforske de filmiske og fortælletekniske virkemidler, som gysergenren anvender.

Credits

Alternative Title
Aqualorius
Instruktør
Nikolaj Tarp
Manuskript
Nikolaj Tarp
Censur
Tilladt for børn fra 11 år
Produktion
Zentropa Entertainments

Stills

Zentropa Entertainments 2009

Af samme instruktør

 • Se Filmen Baby

  Baby

  6-årige Nadjaline vil gøre alt for at hjælpe sin mor, der er ramt af sorg efter at have mistet et barn i slutningen af sin graviditet. Så da Nadjaline ser en baby ligge alene i sin barnevogn ude...

  Instruktør: Camilla Ramonn

  2014, 24 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Se Filmen Ung mand falder

  Ung mand falder

  En 17-årig dreng lever på randen af sin egen virkelighedsopfattelse. Biler forfølger ham, i takt med at en verden af regler og systemer kalder på ham. Hvordan skal han kunne koncentrere sig om...

  Instruktør: Martin de Thurah

  2007, 43 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmstriben