Belinda Beautiful

2012, 23 min, DK/Kort fiktion, Danmark, Danske tekster

Et portræt af en udsat teenagepige i provinsen, der i sin kamp for overlevelse og jagt på drømmefyren, håndboldtræneren Niels, sætter sit venskab med den yngre Frederik på spil. Filmen er et billede på teenagelivets skånselsløshed og omverdenens ubarmhjertige regelsæt for normalitet - skiller man sig ud, er man fucked!

Instruktør:

Marianne Blicher

Kategori: 

Emneord: 

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin
 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

Novellefilmens centrale temaer er pubertet, seksualitet, venskab og identitet. Filmen arbejder med et coming-of-age-plot, som afdækkes gennem tre akter:
1) Hovedpersonen har en identitet: Belinda er en ensom teenagepige uden veninder. Hun befinder sig mellem barn og ung. Hendes eneste ven er den yngre og nørdede Frederik, der dyrker sine drengede og barnlige interesser.

2) Hovedpersonens identitet udfordres: Træneren Niels holder en beskyttende hånd over hende, men Belinda mistolker hans interesse og kaster sin kærlighed på ham. Belinda famler nu efter en mere voksen pigeidentitet med makeup og seksuel udforskning. Kun hvis Frederik står model til Belindas udforskning, kan han bruges som ven. Men Belinda overtræder hans seksuelle grænse.

3) En ny identitet formes: Belinda afvises af både Niels og Frederik. For at genvinde venskabet med Frederik, må Belinda påtage sig en ny identitet. I stedet for at gå fra barn til ung, må hun træde et skridt tilbage som Frederiks jævnaldrende ¿drengeven¿.
Filmen arbejder med stilistiske modsætninger for at illustrere sammenstødet mellem barn og voksen. Niels glorificeres af modlys og underlægningsmusik. Thors hammer hænger i en kæde om halsen og symboliserer råstyrke. Frederiks verden er usminket, og lydbilledet er bræget af brutale reallyde.
Man kan perspektivere til lignede kortfilm på Filmcentralen: En lille død, Fucking tøs og Fucking 14.

Credits

Alternative Title
Belinda Beautiful
Instruktør
Marianne Blicher
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Nimbus Film
Det Danske Filminstitut

Stills

Nimbus Film 2012

Af samme instruktør

 • Se Filmen Nylon

  Nylon

  Til familiefødselsdag oppe i sin morfars hus i Sverige, fascineres den 17-årige Victor af sin smukke kræftramte tante, Isabel. Mens festlighederne fortsætter omkring ham, prøver Victor at komme...

  Instruktør: Jeanette Nordahl

  2015, 27 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Se Filmen Mallorca

  Mallorca

  14 årige Emma vil overraske sin Mor ved at pakke til deres Mallorca rejse. Der er bare et problem - hun har låst sig ude. Overboens pige fortæller at Emmas mærkelige nabo, Tykke Lis, måske har...

  Instruktør: Marianne Blicher

  2009, 29 min, DK/Kort fiktion

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle