Bennys badekar

Ikke aldersvurderet.
1971, 41 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Tegnefilm for både børn og voksne om drengen Benny, der keder sig i højhusbebyggelsen, hvor forældrene ikke har tid til at snakke med ham. Han går ud og fanger en haletudse, som han tager med hjem i badeværelset. Haletudsen er en fortryllet prins, og sammen med ham dykker Benny ned på bunden af badekarret, der bliver til det store ocean. Her oplever han en masse af de spændende og eventyrlige ting, han savner i sin hverdag.

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling

Fag: 

 • Billedkunst
 • Dansk

Undervisningsvejledning

Filmen er velegnet til undervisningsforløb i både indskolingen og på mellemtrinet afhængig af den faglige sammenhæng og det faglige fokus.
"Bennys badekar" er en dansk tegnefilmklassiker fra 1971, der er udvalgt til at indgå i Kulturkanonen fra 2006. Det er en eventyrlig og humoristisk animationsfilm, der handler om at bruge fantasien til at flygte fra hverdagens kedsomhed og uforstående voksne, fra et gråt højhusmiljø ned til en farvestrålende og magisk verden på bunden af et badekar. Filmen er fortalt i et roligt tempo og har en meget stemningsfuld lydside med en enestående underlægningsmusik og iørefaldende sange.
I undervisningsmæssige sammenhænge i faget dansk i indskolingen kan det være relevant at arbejde med filmens tema og handlingsgang, hvor konflikterne mellem voksne og børn samt hovedpersonens flugt ved hjælp af fantasiens kraft på flere måder stadig er aktuel. Filmen er desuden på dette trin velegnet til et grundigere arbejde med filmlyd, hvor det især vil være interessant at komme ind på underlægningsmusikkens stemningsskabende funktion og betydning.
Filmen baserer sig på en billedbog af Flemming Quist Møller fra 1969. På mellemtrinet er det derfor desuden relevant at sammenligne bog og film med fokus på forskelle og ligheder i de to formers indhold og udtryk. Filmen kan desuden i fx tværfaglige sammenhænge med faget historie ses som et tidstypisk eksempel på en samfundskritisk historie, der hylder fantasiens kraft hos barnet.

Credits

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Det usynlige pattebarn

  Det usynlige pattebarn

  Det usynlige pattebarn, som bor i os alle, lokker os grådigt til at drikke for meget! Det stikker hovedet frem under gruppepres, når selvtilliden skal stives af, eller når der er knas med...

  Instruktør: Flemming Quist Møller, Anders Sørensen

  1981, 17 min, DK/Kort fiktion, Danmark

 • Se Filmen
  En hjertegribende historie

  En hjertegribende historie

  En dødsdømt foran henrettelsespelotonen får sin sidste cigaret - den tager livet af ham. Anti-tobakrygnings-propagandafilm. Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga....

  Instruktør: Jannik Hastrup, Li Vilstrup

  1971, 1 min, DK/Kort fiktion, Animation, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle