Asylbarn – Solén, jeg altid husker far

2012, 10 min, DK/Kort fiktion, USA, Danmark, Danske tekster

Solén er ti år og bor med sin mor og to store søstre på et Asylcenter. Hun har mange bamser, men Susu er den bedste. De holder fødselsdag for far med en stor lagkage, som den ældste søster har lavet. Solén tænker tit på far. Han er fængslet i Syrien. Og hun drømmer om en dag at flytte ud og få et sted at bo. Så vil hun rejse til Syrien og hente far ud af fængslet.

Undervisningsmaterialer

 • Asylbarn-temabillede

  Asylbarn

  Et undervisningsmateriale om asylbørns hverdag på asylcentre i Danmark. Materialet er målrettet indskolingen og knytter sig til to korte animationsfilm: 'Asylbarn – Jamila, Gid jeg kunne flyve' og 'Asylbarn – Solén, Jeg altid husker far'.

  • 0. klasse
  • 1. klasse
  • 2. klasse
  • 3. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

Cirkelines 'far' Jannik Hastrup står bag de to korte animationsfilm "Asylbarn - Jamilla, Gid jeg kunne flyve" og "Asylbarn - Solén, Jeg altid husker far". Filmene er baseret på virkelige asylbørns fortællinger fra deres dagligdag på danske asylcentre. Visuelt kombinerer filmene realbilleder med animation. Både når det gælder indhold og form, er filmene derfor et godt udgangspunkt for at tale om forskellen på virkelighed og fiktion - og gråzonen midt imellem.

På Filmcentralen kan du finde undervisningsmateriale til filmene, målrettet 0.-3. klasse. Materialet består af lærervejledning, opgaveark og forslag til undervisningsforløb. Tematisk fokuserer materialet på filmenes handling og filmenes hovedpersoner. Hensigten med både film og undervisningsmateriale er frem for alt at give eleverne indsigt i asylbørns levevilkår.

Stills

Dansk Tegnefilm 2012

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  En hjertegribende historie

  En hjertegribende historie

  En dødsdømt foran henrettelsespelotonen får sin sidste cigaret - den tager livet af ham. Anti-tobakrygnings-propagandafilm. Denne film kan desværre ikke indlejres på andre hjemmesider pga....

  Instruktør: Jannik Hastrup, Li Vilstrup

  1971, 1 min, DK/Kort fiktion, Animation, Danmark

 • Se Filmen Asylbarn – Jamila, Gid jeg kunne flyve

  Asylbarn – Jamila, Gid jeg kunne flyve

  Jamila er født på et dansk asylcenter for 8 år siden. Hendes forældre kom fra Irak for 10 år siden. Jamila har haft mange venner og veninder. De fleste er dog kun på centret i kort tid. Lige nu...

  Instruktør: Jannik Hastrup

  2013, 10 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle