De fantastiske 3

2009, 13 min, DK/Kort fiktion, Børnefilm

Det er fortæl om dine forældres arbejde-dag i klassen, og 8-årige Casper – klassens nørd – skal fortælle om sin fars kedelige job i kommunens borgerservice. Casper har dog en trumf i ærmet. Hans far har nemlig en hemmelig identitet som superhelt i den kommunalt ansatte trio De Fantastiske 3.

Instruktør:

Esben Tønnesen

Emneord: 

Undervisningsmaterialer

 • Orla Frøsnapper

  Lær dansk med kortfilm

  Et undervisningsmateriale til DSA basisundervisning på mellemtrinnet.

  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Mellemtrin

Fag: 

 • Dansk

Undervisningsvejledning

Filmen er meget velegnet til undervisningsforløb i faget dansk på mellemtrinnet med fokus på filmens handling og tema. Filmen er en varm, humoristisk fortælling om drengen Casper, der i en undervisningstime bliver tvunget til at fortælle om sin fars kedelige job i kommunens borgerservice. Heldigvis optræder Caspers far også om natten som superhelt i en hemmelig borgerservice-trio. Relationen mellem børn og forældre, deres roller og forventninger til hinanden er et aktuelt og vedkommende tema for mange børn på mellemtrinnet, hvor Caspers oplevelser og reaktioner er oplagte at diskutere i klassen. Filmen er desuden velegnet til et grundigt arbejde med fortællingens opbygning og komposition, hvor det vil være interessant at arbejde med filmen i relation til berettermodellen. Kompositorisk indeholder filmen mange fortælletekniske skift, som det vil være oplagt at se nærmere på. Filmen veksler mellem et realplan, hvor Casper i klasseværelset fortæller om faderens arbejde, og et fantasiplan, hvor vi ser faderen på arbejde som superhelt om natten, samt en afsluttende scene, hvor de to planer smelter sammen. Brugen af de filmiske virkemidler er meget forskellig i skildringen af filmens realplan og fantasiplan. Det er derfor en god idé at kortlægge og sammenligne brugen af virkemidler på både billed- og lydsiden, dog med specielt fokus på underlægningsmusikkens særlige funktion og betydning. Dette arbejde kan fx foregå som afgrænsede iagttagelsesopgaver i små grupper.

Credits

Alternative Title
De fantastiske 3
Instruktør
Esben Tønnesen
Fotograf
Sebastian Winterø
Klipper
Søren Ottosen
Manuskript
Jan Elhøj
Esben Tønnesen
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Nimbus Film

Stills

Nimbus Film 2009

Af samme instruktør

 • Se Filmen Lille mand

  Lille mand

  Lille mand, Mathias på 8 år, er ved at skrive verdens vigtigste opgave i skolen: "Sådan er kvinder" en håndbog af Mathias'.

  Instruktør: Esben Tønnesen

  2006, 12 min, DK/Kort fiktion, Børnefilm

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle