Diplomacy - the responsibility to protect

2008, 47 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark, Danske tekster

Den humanitære katastrofe i Sudans Darfur-region er trods stor international bevågenhed stadig omfattende og ødelæggende. Der er endnu ikke blevet indsat fredsbevarende styrker i området, og det koster hver måned op imod 7000 menneskeliv. Fra FN sikkerhedsrådets hovedsæde i New York arbejdes der på højtryk for at få en resolution igennem, der skal sikre fred i Darfur-regionen. Men det er ikke så nemt, som man skulle tro. Det diplomatiske spil er kompliceret og langsommeligt, og der er mange lande, der skal være enige.
Filmen giver et unikt blik bag kulisserne i FN's allerhelligste, og vi følger tre repræsentanter fra den danske FN-mission, heriblandt FN-ambassadør Ellen Margrethe Løj, i den nervepirrende måned, Danmark får lov at sidde med ved forhandlingsbordet med blandt andre generalsekretæren Kofi Annan.

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Udskoling

Fag: 

 • Samfundsfag

Stills

Easy Film 2008

Af samme instruktør

 • Se Filmen
  Krigskampagnen

  Krigskampagnen

  "Krigskampagnen" er en dokumentarisk politisk thriller, der samler trådene i det komplekse, internationale spil, der ledte op til Irakkrigen. En række centrale vidner og whistleblowers bringer...

  Instruktør: Boris Bertram

  2013, 59 min, DK/Dokumentarfilm

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle