Filmen er velegnet til at give eleverne et indblik i en dansk toppolitikers arbejdsvilkår - her i en intens valgkamp. Det er et arbejde i et spændingsfelt mellem partiets ideologi og topfolk, spindoktorernes indflydelse, pressen - den fjerde statsmagt - og meningsmålingernes tyranni.
Kameraet følger valgkampen i 2005 som "fluen på væggen" eller nærmere som fluen på skulderen af Mogens Lykketoft, der på det tidspunkt var Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat - og udfordrer af den siddende statsminister Anders Fogh Rasmussen fra partiet Venstre. Kameraet er med hjemme hos Mogens Lykketoft, i partikontoret, i kampagnebussen, på gader og stræder, på uddannelsesinstitutioner og ved en tv-debat med hans modkandidat Anders Fogh Rasmussen.
Filmen giver et unikt indblik i, hvordan enkelte journalister og nyhedsmedierne generelt påvirker politikeren Mogens Lykketoft og dermed også valgkampens udfald. Et mindre antal journalister følger nærmest i døgndrift Lykketoft rundt i landet. De kommer på den måde tæt på politikeren såvel som på personen Mogens Lykketoft. Der er således god mulighed for at sammenligne og diskutere dette symbiotiske forhold.
Filmen er bygget op som en rammefortælling. Det er et nærværende og følsomt portræt af et karismatisk menneske og en politisk personlighed, som indædt kæmper for sin ideologi og for sit personlige projekt om at blive landets statsminister - og taber. Filmen begynder og slutter på valgnatten, hvor Mogens Lykketoft for åben tv-skærm må erkende sit nederlag og vælger at træde af som formand for Socialdemokratiet.