Min far er bokser

2004, 25 min, DK/Kort fiktion

Stefan har ikke set sin far i flere år. Han ved kun, at faren er bokser og rejser rundt i verden. Stefan bokser ligesom sin far og savner ham meget. Da Stefan på sin tiårs fødselsdag ikke får den sædvanlige gave fra faren, bestemmer han sig til at opsøge ham. Med sin femårige lillebror Tobias på slæb begiver han sig af sted ud i byen. Drengene finder deres far, men han ligner slet ikke en bokser, og mødet med ham bliver ikke, som Stefan havde forestillet sig.En stærk lille film om længsel og skuffelse, om børns handlekraft, om at turde at se sandheden i øjnene og om kærlighedens sejr i en ikke perfekt verden.Findes også på dvd i antologien »Kortfilm til mellemtrinnet 1"

Undervisningsmaterialer

 • Kortfilm til mellemtrinnet

  Kortfilm til mellemtrinnet

  Et materiale om filmens dramaturgi, sprog og æstetik. Et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og Gyldendal.

  • 3. klasse
  • 4. klasse
  • 5. klasse
  • 6. klasse

Egnet Til

Undervisningstrin: 

 • Indskoling
 • Mellemtrin
 • Udskoling

Fag: 

 • Dansk
 • Filmkundskab

Undervisningsvejledning

En charmerende, både alvorlig og humoristisk kortfilm, som fint kan indgå i et undervisningsforløb om børns vilkår og reaktioner, når deres forældre har valgt at blive skilt. Filmen kan også anvendes som baggrund for drøftelser af de dybere følelser mellem far og søn, og hvordan en fars fravær kan præge forholdet. Det er en film om længsel og skuffelse, men også om kærlighedens sejr. Vi møder drengen Stefan, som går til boksning i sin fritid. Han ser aldrig sin far, som han tror rejser jordkloden rundt som professionel bokser. Vi oplever mange af de frustrationer, som Stefan gennemlever ved at have en fraværende og vag far, som ikke engang kan finde ud af at sende ham den årlige fødselsdagsgave til hans 10-års fødselsdag. Stefan finder ud af, at faren alligevel ikke er professionel bokser, og at hans liv langt fra er så spændende, som Stefan ellers troede. Mødet bliver en konfrontation mellem far og søn, men viser sig alligevel at bringe noget godt med sig, da de når en form for gensidig forståelse.

Credits

Alternative Title
Min far er bokser
Instruktør
Morten Giese
Klipper
Theis Schmidt
Censur
Tilladt for alle
Produktion
Nimbus Film

Stills

Nimbus Film 2004

Af samme instruktør

 • Se Filmen Dykkerdrengen

  Dykkerdrengen

  Den tiårige Anders, der er besat af dykning, bor i en lejlighed sammen med sin alkoholiske far, der selv har en fortid som sportsdykker. Skønt de på grund af farens misbrug er under skarpt opsyn...

  Instruktør: Morten Giese

  2002, 30 min, DK/Kort fiktion, Børnefilm

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle